Skip to content Skip to footer
Bereken zelf je prijs
Geen opstartkosten
Hoge kwaliteit en afwerkingsgraad
Lokaal geprint in België
0 items - €0,00 0

FDM Printing

Bij ons heeft u keuze uit diverse opties en afwerkingen, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw ontwerp past. Hieronder vindt u meer informatie over de beschikbare opties en afwerkingen. Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze experts.

Resolutie

De resolutie verwijst naar de precisie en fijnheid van het 3D object. Het wordt gemeten in laagdikte. Hoe kleiner de laagdikte, hoe hoger de resolutie en gedetailleerder het eindresultaat. Dit leidt meestal tot een gladder oppervlak.

Standaard

0.2mm

Meest gebruikte laagdikte, dit geeft een mooi evenwicht tussen kostprijs en afwerking. Wordt gebruikt voor niet te complexe ontwerp, prototype of grote 3D objecten.

Fijn

0.15mm

Indien uw 3D ontwerp complex is of veel detail heeft wordt er best gekozen voor een fijnere laagdikte. Kostprijs ligt iets hoger maar uw ontworp komt beter tot stand.

Detail

0.1 mm

Dit geeft het beste resultaat met bijna onzichtbare laagdiktes. Deze laagdikte kan gebruikt worden voor afgewerkte 3D ontwerpen direct te gebruiken zonder nabewerkingen.

Invulling

Invulling verwijst naar het opvullen van het binnenste van een geprint object. Dit versterkt de structuur en optimaliseert het materiaalgebruik. De invulling kan worden aangepast naargelang het doel van het ontwerp.

Licht

10%

De snelste manier om een ontwerp te printen, hierdoor licht de kostprijs lager. Ideaal voor een snelle weergave van uw 3D ontwerp of prototype.

Standaard

30-50%

Meest gebruikte invulling, heeft een mooi evenwicht tussen kostprijs en sterkte van uw 3D ontwerp.

Solid

60-80%

Deze invulling wordt het meeste gebruikt voor ontwerpen die tegen impact of vallen moeten tegen kunnen. Kostprijs voor deze invulling licht hoger, omdat er meer materiaal en tijd nodig is om dit te printen.

De invulling staat vermeld tussen 2 waardes, naargelang het ontwerp wordt er tussen deze 2 waardes de best mogelijke optie gekozen, zodat de printkwaliteit het best tot zijn recht komt. Indien u specifiek een bepaalde invullingswaarde wenst, gelieve dit te vermelden bij uw bestelling.

Afwerking

Hier vindt u enkele mogelijke afwerkingen die uw 3D ontwerp volledig kunnen afmaken.

Schuren

Wij verwijderen kleine oneffenheden en ruwheden, waardoor het oppervlak gladder wordt en een betere afwerking krijgt. Hierna kan u zelf nog verder afwerken met een laagje verf.

Spuitverven

Wij kunnen uw 3D ontwerp extra dimensie geven, door gebruik te maken van spuitverven. Hierdoor zal uw print er afgewerkter uitzien.

Assemblage

Niet alle ontwerpen bestaan uit 1 3D geprint onderdeel. Indien u wenst kunnen wij uw 3D geprinte onderdelen volledig samenbouwen. Zodanig dat u een afgewerkt product ontvangt.

Boren, tappen, inserts, ….

Meest gebruikte laagdikte, dit geeft een mooi evenwicht tussen kostprijs en afwerking. Wordt gebruikt voor niet te complexe ontwerp, prototype of grote 3D objecten.

Heeft uw 3D ontwerp iets nodig wat niet direct terug te vinden is in de lijst? Geen probleem, neem gerust contact op met ons of vermeld uw vraag tijdens uw bestelling en dan bekijken wij dit samen met u.