Skip to content Skip to footer
Bereken zelf je prijs
Geen opstartkosten
Hoge kwaliteit en afwerkingsgraad
Lokaal geprint in België
0 items - €0,00 0

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Indien u graag uw vraag persoonlijk stelt, mag u altijd contact opnemen. We staan klaar om u verder te helpen!

Een 3D-printer is een apparaat dat driedimensionale objecten kan maken door materiaal laag voor laag op te bouwen. Het gebruikt een digitale ontwerptekening als basis en converteert dit naar fysieke objecten door het materiaal te smelten, te extruderen of op andere manieren te verwerken.

Er zijn verschillende soorten 3D-printers, waaronder FDM/FFF-printers (Fused Deposition Modeling/Fused Filament Fabrication) & SLA-printers (Stereolithografie).
Beide van deze systemen worden door 3D Printer services gebruikt.

Veelgebruikte materialen voor 3D-printers zijn onder andere PLA, ABS, PETG, nylon, harsen en metaalpoeders. Het exacte materiaal dat geschikt is, hangt af van het type en toepassing van het 3D-model.

3D Printer services zal niet snel werken met een model dat 100% gevuld wordt met materiaal. Het model zal hierdoor niet sterker worden maar eerder een grotere kans hebben op interne spanningen, wat scheuren en breuken kan veroorzaken. Hierdoor bieden wij u de mogelijkheid om tot 80% infill te gaan, de interne structuur zorgt er namelijk voor dat uw model nog sterker is dan met 100% invulling.

Het gebruiken van een 3D printer is niet alleen duurzaam doordat je niet meer een heel nieuwe machine hoeft te kopen en je gebruik maakt van duurzame materialen. Het is ook goed voor het milieu aangezien het zorgt voor minder CO2 uitstoot. Ons PLA assortiment is ook nog eens gemaakt van biodegradable materiaal.

3D-printen wordt gebruikt in diverse toepassingsgebieden, zoals productie, prototyping, architectuur, medische sector, mode, onderwijs en hobby’s. Het kan worden gebruikt voor het maken van functionele onderdelen, maquettes, protheses, gepersonaliseerde voorwerpen, kunstobjecten en nog veel meer.

Enkele voordelen van 3D-printen zijn de mogelijkheid om complexe geometrieën te creëren, het personaliseren van objecten, het verminderen van productietijd en de lagere kosten voor het maken van prototypes. Nadelen zijn onder andere de beperkte materiaalkeuze, hogere kosten voor hoogwaardige 3D-printers en de noodzaak van technische kennis voor het optimaal benutten van de technologie.

De tijd die nodig is om een object te 3D-printen varieert afhankelijk van de complexiteit van het object, de grootte, de gebruikte 3D-printtechnologie en de gekozen instellingen. Kleine objecten kunnen enkele minuten duren, terwijl grotere en complexere objecten meerdere uren of zelfs dagen kunnen duren.

Adresgegevens

3D Printer services
Engstraat 2A
2431 Veerle

Website: www.3dprinterservices.be
Email: info@3dprinterservices.be

BTW nr: BE0677453443

STL en OBJ bestanden kunnen worden geupload in onze prijssimulator.
Voor andere formaten kan u deze doorsturen via ons contact formulier.

Maximale bestandgrootte is 100 mb.
Maximale bulk bestand upload is 256 mb.

U kunt veilig en vertrouwd afrekenen met IDEAL, Paypal, Bancontact, KBC/CBC, Belfius of directe bankoverschrijving.

Voor serie productie, specifieke opdrachten of bedrijven kunnen altijd een factuur ontvangen “zonder BTW” (indien van toepassing). Neem hiervoor contact op.